Actuele informatie

Vanaf september 2019 zijn de openingstijden van de praktijk gewijzigd ivm personeelstekort

Openingstijden praktijk:

Maandag is de praktijk telefonisch bereikbaar 046-4752955

Geleen: Dinsdag even weken 9-17 uur, oneven weken 13-17 uur

Woensdag even weken 13-17 uur, oneven 9-17 uur

Donderdag 9-17 uur

Vrijdag is de praktijk gesloten

 

Munstergeleen: Dinsdag oneven weken 9-12 uur

Woensdag even weken 9-12 uur

13-12-2021

Sinds deze week staat er in de praktijk een Airdog X5 luchtreiniger. Deze is uitgerust met een krachtige technologie genaamd TPA® die niet alleen zuivert, maar ook vluchtige organische stoffen (VOS) uit de lucht lucht. Deze VOS zijn ernstige verontreinigende stoffen die meestal worden uitgestoten door items, tapijten, schoonmaakproducten en meer.

Filtert allergenen, pollen, huisstofmijt, virussen, bacteriën, schimmels, ultrastof, Influenza, Covid-19, vluchtige gassen, rook en roet.  De Airdog is de meest effectieve luchtzuiverings- en luchtreinigingsoplossing op de markt. De Airdog ontsmet en zuivert de lucht tegelijkertijd. Het vernietigt virussen en bacteriën door een elektro-ionisch veld met micro ontladingen tot 40.000 volt op een veilige manier. Het verwijderd ultrafijne deeltjes, tot de grootte van 14,6 nanometer. Normale griepvirussen en coronavirussen 70-100 nanometer waardoor zij door de HEPA filters heen kunnen. Wetenschappelijke testen hebben aangetoond dat het unieke elektro-ionisch veld 99,9% van de virussen, bacteriën en bio-aerosolen doodt en permanent verwijdert.

Dus u kunt veilig een bezoek brengen aan de praktijk.

Vanaf oktober 2022 is er een nieuwe specialisatie in de praktijk erbij gekomen en dat is cupping.

Wat is cupping:

Een cupping-massage is een massage waar gebruik gemaakt wordt van cups van pvc, siliconen of ander materiaal. Deze cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken. Dit vacuüm kan op verschillende manieren verkregen worden, bijvoorbeeld met een pompje. Door het vacuüm komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog in de cup. Dit zorgt ervoor dat in het behandelde gebied de doorbloeding sterk toeneemt. Ook kan je door middel van deze cupping-cups verklevingen in het bindweefsel losmaken.

Een cupping-massage kan op veel vlakken een positief effect hebben. Het wordt dan ook ingezet bij diverse klachten. Zo kan een cupping-massage heel effectief zijn bij onder andere:

  • Nekklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Schouderklachten
  • Rugklachten
  • Spierblessures
  • Verklevingen van het bindweefsel en klachten die daaruit voortkomen
  • Fibromyalgie

Cuppingmassage heeft een groot effect op het bindweefsel. Bij klachten die door verkleefd bindweefsel komen, is het aan te raden een aantal cuppingmassages te geven. Ook bij al lang bestaande of terugkerende klachten kan een cuppingmassage goed helpen. Bij langdurige klachten past het bindweefsel zich aan en wordt het strakker en stugger, wat de klachten ook weer in stand houdt. Door het bindweefsel intensief los te maken door middel van cupping is het mogelijk deze cirkel te doorbreken.

Bij spierklachten kan cuppingmassage ook van toegevoegde waarde zijn. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versneld wordt.

De praktijk is wegens vakantie gesloten van hemelvaart (9 mei) tot en met pinksteren (20 mei). Vanaf 21 mei kunt u mij weer bereiken voor afspraak of informatie.