Zolen / inlay’s

Afhankelijk van de aandoening wordt voor de opbouw gekozen uit diverse elementen (zoals: correctie, drukverdeling, stimulatie) en ook worden keuzes gemaakt uit diverse materialen, waarbij zeker ook gekeken wordt naar het doel van het gebruik. Zo zullen zolen voor sporters veelal uit ander materiaal en/of een andere opbouw bestaan.

De zolen worden vervaardigd door de nieuwste methode. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een CAD CAM systeem. Uw voeten worden eerst gescand door een geavanceerd 3d systeem en worden tot de honderdste millimeter nauwkeurig gemeten. Hierna worden uw voetgegevens digitaal bewerkt en aan de hand van uw specifieke klachten worden de zolen gemodelleerd om uw voetstand optimaal te corrigeren en te ondersteunen. Deze gegevens worden naar een computergestuurde freesmachine gestuurd om tot op de honderdste millimeter te worden uitgefreesd. Als laatste stap moeten dan de zolen met de hand worden afgewerkt en op maat gemaakt op uw schoenen. Je krijgt een perfecte ondersteuning en hierdoor is de gewenningsperiode zeer laag en een snel resultaat voor klachtenvermindering.

Als u graag wilt zien hoe zolen of slippers worden vervaardigd, kunt u dit zien in de filmpjes die geplaatst zijn bij specialisatie podotherapie en slippers.